otrdiena, 2017. gada 4. aprīlis

Čia sēklu maizīte bez miltiem


Šoreiz maizīte pavisam bez miltiem vai graudiem, līdz ar to tā satur ļoti maz ogļhidrātu, toties ir bagāta ar olbaltumvielām un veselīgajām taukskābēm.


Nepieciešams:
300g mandeļu (tās jāsamaļ smalcinātājā) vai mandeļu miltu
500g vājpiena biezpiena
50g čia sēklu
2 tējk cepamā pulvera
1/2 tējk. sāls



Čia sēklas var samaļ kafijas dzirnaviņās vai sagrūž piestiņā, lai labāk briest un ēdājiem vēlāk vieglāk tikt pie vērtīgajām uzturvielām, kas slēpjas sēklas vidiņā zem stingrā apvalciņa. Samaltās sēkliņas sajauc ar biezpienu. Ja lieto paciņu biezpienu, kas tāpat jau mitrs un krēmīgā konsistencē, tad nekas papildus nav jādara. Ja biezpiens ir graudains, to pirms sēklu iemaisīšanas vēlams sablenderēt, nepieciešamības gadījumā pievienojot mazliet ūdens, lai iegūtu kremīgumu. Sēkliņu un biezpiena maisījumam ļauj uzbriest 10-15 min.


Kamēr sēkliņas briest, iesilda cepeškrāsni un sagatavo pārējās sastāvdaļas:
Mandeles var aizstāt arī ar citu riekstu vai sēklu miltiem. Tā kā mājās bija tikai 180g mandeļu, atlikušos 120g aizvietoju ar ķribju sēklām. Gan sēklas, gan mandeles samaļ smalcinātājā (blenderī) līdz miltiem līdzīgai konsistencei. Sēklu un riekstu miltus samaisa ar cepamo pulveri, sāli un citām garšvielām pēc jūsu izvēles. Visu samīca kopā viendabīgā masā un izveido klaipiņu.





Maizīte cepas 180 grādos aptuveni 1 stundu. Izveidojas skaisti brūna garoziņa, bet ar koka irbulīti vēlams pārliecināties, vai izcepies arī vidiņš.

Maizīti griež, kad tā atdzisusi.



Oriģinālā recepte atrodama vācu valodā šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru