trešdiena, 2017. gada 12. aprīlis

Banānmaize bez miltiem un cukura

Nu jau visiem ir skaidrs, ka ēdiens mani iedvesmo! Skaists, garšīgs un veselīgs! Šī "maize" nu reiz ir gardums!!! Noteikti neglabāsies ledusskapī, jo katrs bērns brokastīs jau trīs šķēlītes notiesāja, apziestas ar "šokolādes krēmu".
Maizīte ir bezglutēna, jo nesatur tradicionālos miltus, bez cukura, jo pietiekami salduma dod gatavie banāni. Vegānajai versijai olas varot aizstāt ar linsēklu vai čia sēklu "olām" (1 linsēklu "ola": 1 ēdamkarote svaigi maltu linsēklu, 3 ēdamkarotes ūdens. Kārtīgi samaisa un ļauj uzbriest apmēram 10 min).





Sastāvdaļas:
80g mandeļu miltu (vai līdz miltu konsistencei samaltas mandeles)
60 g kokosriekstu miltu (vai līdz miltu konsistencei kafijas dzirnaviņās samaltas kokosriekstu skaidiņas)
2 ļoti gatavi banāni (par banānu gatavību liecina, ka uz miziņas parādās brūni punktiņi)
3 olas (vēlams, protams, lauku)
1 ēdamkarote eļļas (piemēram, kokosriekstu eļļas) - es gan šo sastāvdaļu netīšām izlaidu un maizīte ir izdevusies arī bez tās.
1 tējk. cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
Vaniļas ekstrakts vai sēkliņas no vaniļas pāksts


Darba gaita:

Samaisa kopā sausās sastāvdaļas. Sablendē banānus ar olu un eļļu (ja pievieno). Visu sajauc viendabīgā mīklā. Mīkla ir pašķidra. Liek cepamformā, kas ietaukota vai izklāta ar cepamo papīru, un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 40 min 180 grādu temperatūrā.

Viena šķēlīte (20g) satur aptuveni 70 kcal.



Griež atdzesētu un bauda garšu maigumu un bagātīgumu!!!

Savu maizīti apziedām ar "šokolādes krēmu". 





1 komentārs:

  1. Noteikti pagatavošu, izskatās ļoti gardi. Šokolādes krēma pagatavošana ir jau apgūta. Paldies, Ilze! :)

    AtbildētDzēst