pirmdiena, 2012. gada 17. septembris

Diedzētu graudu cepumi

Šie cepumiņi ir lieliska alternatīva cepumiem, kas satur kviešu miltus, rafinēto cukuru un neskaitāmas E-vielas. Tie ir ne vien veselīgi, bet arī ļoti GARŠĪGI, vai arī jāsaka tā - ļoti garšīgi, par spīti tam, ka veselīgi :)

Sastāvdaļas:
1 glāze diedzētu graudu - graudus var diedzēt pats, vai arī izmantot veikalā nopērkamos diedzētos un pēc tam saudzējošā temperatūrā kaltētos rudzu vai kviešu graudus. Šajā receptē es izmantoju kaltētus diedzētos rudzu graudus.
1 glāze ūdens
1 glāze rozīņu, ko var papildināt un/vai aizstāt arī ar citiem žāvētajiem augļiem
2 glāzes riekstu/sēklu - es parasti izmantoju tā pavairāk saulespuķu sēklu, jo tās ir lētākas, sezama sēklas, sasmalcinātas mandeles vai lazdu riekstus un ķirbju sēklas

Vispirms kaltētos diedzētos graudus izmērcē, aplejot ar glāzi ūdens un
ļaujot pastāvēt vismaz 4 stundas - es parasti atstāju uz nakti un cepu nākamajā rītā.
 Kad graudi izmirkuši tos sablenderē kopā ar ūdeni kurā tie mērcējās.







Maļ blenderī līdz izveidojas gaiša mīkla.
Tad ber klāt rozīnes, riekstus un sēklas.








Visu samaisa.

 
 
 
 
 
 

Liek ar karoti uz pannas un cep iepriekš uzzsildītā cepeškrāsnī iespējami zemā temperatūrā, lai pēc iespējas saglabātu sastāvdaļu vērtīgo dzīvības spēku, minerālvielas un vitamīnus.
Ja ir daudz laika, cepumiņus var kaltēt 60 grādos, bet tad, šķiet, tam būs nepieciešamas vairākas stundas. Tā kā man nav iespējas noteikt cepeškrāsns temperatūru, es vienkārši cepu ar vismazāko liesmu apmēram pusstundu, līdz cepumiņi sāk krāsoties zeltaini. Nekas, ja ņēmot laukā no krāsns tie vēl nav gluži sacietējuši - atdziestot tie vēl nedaudz sacietēs.
 
Par spīti tam, ka šeit nav nedz kviešu miltu, nedz cukura, pat arī ne medus, cepumi ir saldi un gardi.
Lai labi garšo un uz veselību!






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru